CategoriesPresa

”Să faci ceea ce îți place este bine, dar să faci ceea ce îi face pe alții fericiți este un mare noroc…”

Bună,

Să faci ceea ce îți place este bine, dar să faci ceea ce îi face pe alții fericiți este un mare noroc. Din multitudinea de suvenire și accesorii pe care le fabricăm a venit timpul să ne focusăm pe un produs care ne marchează și ne face remarcă printre producătorii autohtoni de ambalaj decorativ.

Woodbag este proiectul care a izbucnit la propriu. Începând cu luna aprilie când de fapt ne-a venit idea și până în iulie am reusit să lansăm prima colecție de woodbaguri.

BIODEGRADABIL.  Ce sunt woodbagurile?Sunt pungi din materiale naturale, utile pentru cadouri de diferite forme care pot fi folosite atât ca ambalaj de produse cât și pot înlocui pungile obișnuite din plastic atât în domeniul de business cât și uz personal. Avantajul acestui tip de ambalaj este faptul că sunt cu mult mai rezistente decât alte pungi din această categorie, oferă emoții, pot fi personalizate și arată senzațional.  

REZISTENȚĂ. Un accent deosebit în punem pe calitatea produselor dar și aspectul tehnic. De aceea în permanență căutăm metode, tehici dar și idei de îmbunătățire a pungilor Woodbag. Prima metodă de fabricare este combinarea pânzei iuta cu placajul, prinse prin capse. Analizând și alte posibilități am găsit metoda de a coase pungile altfel încât acestea au un aspect mult mai modern dar și rezistență în folosire zilnică.

INOVAȚIE. Potențialul ambalajului WOODBAG conturează o creștere masivă în viitorul apropiat datorită faptului că în categoria ambajalui decorativ sunt prezente doar modelele standart din pânză, carton și hârtie craft. Și tot odată această direcție cerea o schimbare și inovație totodată. Un alt punct forte este faptul că acest ambalaj poate fi prelucrat și îmbunătățit până în obținerea unor genți de uz zilnic pentru dame, copii dar și bărbați.

ECONOM. Ocupă puțin spațiu la depozitare și este comod de purtat.

  Timp de numai trei luni am realizat aceste woodbaguri în mai multe țări: Italia, România,Germania, Marea Britanie.

Sunt recunoscătoare clienților noștri care au crezut din prima zi în potențialul ambalajului WOODBAG și continuă să aleagă un produs fabricat în exclusivitate de ART MALL Moldova.

În Romania ne găsești pe www.woodbag.ro

Dăm startul sezonului de iarnă împreună!

Cu drag,

Bumbu Maria

Fondator WOODBAG.MD, Because I am eco!

CategoriesUncategorized

Maria Bumbu, femeia care a făcut o afacere cu produse eco din lemn, din dragoste față de tot ce e al nostru, moldovenesc și natural (Interviu ea.md)

E mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, un generator de idei care depune pasiune și culoare în fiecare gentuță eco creată. Maria Bumbu este o tânără antreprenoare din Chișinău care, împreună cu soțul, a lansat o afacere inedită pe piața locală și internațională, și anume fabricarea pungilor eco din lemn. Woodbag-urile nu sunt doar un produs, este o afacere de familie care a luat naștere din dragoste pentru tot ce e al nostru, moldovenesc și natural. Mamă, soție și totodată femeie de afaceri, Maria Bumbu ne povestește despre procesul de creare a unei gentuțe, calea spre succes și provocările în business, în interviul de mai jos.Maria, povestiți-ne care este ideea principală din spatele acestui proiect? Ați văzut potențial în viitor sau a fost o provocare venită din pasiune?

Maria, povestiți-ne care este ideea principală din spatele acestui proiect? Ați văzut potențial în viitor sau a fost o provocare venită din pasiune?

Magdalene Woodbag este proiectul despre care aș povesti încontinuu, pentru că în el se reflectă vise, dorințe și emoțiile noastre. După 7 ani de activitate în domeniul publicității am dat frâu imaginației și am început să fabricăm decorațiuni personalizate.

Când pandemia a dat peste noi, ne-a găsit cu o echipă de peste 30 oameni pe care țineam cu tot dinadinsul să-i păstrăm lângă noi. Din acest motiv am început a fabrica accesorii de protecție. Într-o zi frumoasă de mai, în timp ce probam o cutie de vin ne-am gândit să-i adăugăm mânere. Astfel am obținut un model superb de gentuță din lemn.

La primul contact vizual, soțul meu a descoperit de fapt că poate fi acel produs la care visam să-l fabricăm în toți acești 10 ani de activitate, astfel încât acesta să fie ceva unic, solid, practic și rezistent. Așa am obținut primul Woodbag. Iar la 4 iulie, de ziua Torbelor Eco am lansat prima colecție de produse. Produsele sunt unice nu doar în Republica Moldova, dar și peste hotarele țării și ne putem considera pe bună măsură primii antreprenori-creatori care au început fabricarea acestui tip de produs.

Ce lucrări putem întâlni în atelierul vostru și cum are loc procesul de creare a unei gentuțe?

Cea mai recentă lansare este coșul biodegradabil pentru gunoi. Chiar mi-aș dori să lansez o campanie de schimbare a coșurilor din plastic pe un coș sustenabil. Iar în fiecare oficiu din întreaga lume să fie un coș Magdalene Woodbag. De la pungi pentru cadouri inedite am diversificat lista la coșuri reutilizabile pentru flori, organizatoare pentru cosmetică și coșurile pentru haine.

Preferatul meu fiind coșul pentru picnic – un coș care rezistă la 10 kg și este foarte încăpător. Lucrările sunt fabricate din lemn și iută de calitate. Lemnul este de import, din păduri certificate și destinate producerii.

Este un proces complex și bine pus la punct. Fiecare etapă de fabricare presupune atenție sporită la calitate și aspectul fiecărui produs. Începând de la design până la finalizarea proceselor de verificare.

Cine sunt persoanele care apelează la aceste servicii?

În anul 2020 am deservit peste 15 clienți corporativi. Aceștia au ales să-și impresioneze la propriu clienții, partenerii, dar și angajații. Între timp am creat modele destinate pentru diferite evenimente, dar și port zilnic. Pentru că woodbagul devine un must-have în combinație cu poșeta, sau chiar fără aceasta.

Care este sursa de inspirație?

Familia. Natura și tradițiile

Ce greșeli ați făcut în afaceri și ce ați învățat din ele?

Afacerea noastră a început de la un calculator vechi și zero bani. Cel mai greu a fost să evoluăm în condițiile în care eu și soțul meu activam în această companie și altă sursă de venit nu aveam. Greșeala pe care o făceam zilnic și mai ales conștient era faptul că ne asumam prea mult. Doream să le facem pe toate însă nu aveam buget pentru angajări. Un cap de om nu le poate face pe toate chiar dacă aparent ne pare că facem economii. Iar asta a lungit calea spre succes aproape dublu. Însă partea bună este că am învățat multe în tot acest timp frumos.

Cum e să fii femeie de afaceri în Republica Moldova?

Mulți pun problema că o femeie este subestimată sau discriminată atunci când se implică într-o afacere. Vreau să vă spun că în acest moment tot mai multe femei își deschid afaceri sau se alătură altora deja existente. Părerea mea este că egalitatea de gen este atunci când femeia este susținută de bărbat, iar bărbatul are succes datorită unei femei care își pune umărul aproape.

Femeile sunt perfecționiste. Bărbații sunt buni strategici. Cum fără ambele?

Sunt femei care se descurca mai bine decât bărbații în dezvoltarea unei afaceri și sunt bărbați care gătesc mai bine ca orice femeie. Oamenii se leagă între ei deoarece caută egalitate în gânduri, planuri și viziuni. Restul sunt doar detalii…

Ce sfaturi ai pentru cei care vor să devină antreprenori?

Răbdare. Cea mai importantă calitate este răbdarea. Aproape 80% din afaceri își arată adevăratele rezultate abia după trei ani însă cu mare regret, puțini antreprenori au răbdare să ajungă până atunci și cedează la mijloc de cale. Și urmează a fi completat de implicare, dorință și multă muncă. Cele 8 ore de lucru nu mai sunt suficiente în business.

2021 este un an cu provocări multe, dar și cu multe oportunități. Ce vă propuneți să realizați la nivel de afacere pentru acest an?

Am început frumos acest an, chiar dacă ne-a adus „așteptata criză” cauzată de pandemie. Am traversat Prutul și am ajuns pe piața românească. După participarea la o emisiune de business din România am câștigat încrederea și susținerea unui investitor puternic de acolo și am adus această investiție acasă, în Republica Moldova pentru a dezvolta o fabrică de woodbaguri. Știu că vom ajunge un trend internațional și un must-have în viața fiecăruia cu produsele noastre.

Articol realizat de către revista ea.md – Maria Bumbu, femeia care a făcut o afacere cu produse eco din lemn, din dragoste față de tot ce e al nostru, moldovenesc și natural (Interviu) – ea.md

CategoriesUncategorized

Eco is the new cool! Un coș pentru gunoi prietenos cu mediul!

Eco is the new cool! Iar dovada este acest coș prietenos cu natura și cu spiritul curățeniei. Cât nu ar părea de paradoxal, dar coșurile de plastic ele însele sunt o sursă de poluare.

Noi am creat soluții mai blânde cu mediul înconjurător și sănătatea oamenilor, una dintre ele fiind coșul de la Woodbag.

Conceput într-un design minimalist, practic, din materiale bio și comod de folosit, acesta vine ca opțiune în special pentru birouri și spații de lucru, unde producerea de deșeuri uscate este mai frecventă.

Produsul este cu adevărat o inovație chiar pe plan mondial, țara noastră fiind prima care concepe un astfel de coș pentru deșeuri.

Un alt avantaj este că poate fi personalizat pentru un strop de originalitate! Chiar avem și un challenge! #Schimbă coșul tău din plastic pe un coș sustenabil. Sună tentant?! Abia așteptăm să începem marea provocare!

CategoriesPresa

TV8/VIDEO/ O familie din Capitală a lansat o afacere inedită – confecționează genţi ECO, din lemn

De la accesorii și elemente de decor la genți din lemn. Este povestea de succes a unei familii din Capitală, care a lansat o afacere inedită pe piața locală – confecționarea genților ECO, din lemn. La doar două săptămâni de la lansare, creativitatea familiei Bumbu a ajuns și în România, unde urmează să fie livrate o parte din produse. Nu a fost ușor, dar cu multă dragoste și implicare am reușit, spune Maria Bumbu, autoarea colecției.

Familia Bumbu spune că ideea de a confecționa genți din lemn, numite Woodbag-uri, a venit întâmplător, de la o cutie pentru vin. Aceasta s-a dovedit a fi incomodă, greu de transportat și s-a uzat repede.

MARIA BUMBU CARAGIA: „Am luat o cutie pentru vin, i-am pus două mânere și ținând-o aproape de mine, mi s-a părut că o să iasă ca geantă, apoi împreună cu soțul, am ajuns la idea unor pungi care să fie ecologice, comode și să fie absolut inedit în Republica Moldova și nu doar”.

Woodbag-urile sunt produse noi, din gama pungilor ecologice. Acestea sunt fabricate din lemn combinat cu pânză iuta, au diferite forme, mărimi și stiluri. Mai mult ele pot fi decorate cu elemente tradiționale sau mesaje personalizate, la dorința clienților. Autoarea colecției spune că prima geantă a rămas în familie, ca amintire, de unde a început totul.

MARIA BUMBU CARAGIA: „Acesta este primul produs care noi l-am testat, rezultatul ne-a plăcut ce am văzut, am încercat să prelucrăm și să perfecționăm, încât am ajuns la aceste produse care le vedeți.”

Materia primă este procurată de la companiile locale, pentru a le susține, mai ales în perioada pandemiei, spun soții Bumbu. Datorită materialului ecologic, genţile își păstrează forma și nu dăunează mediului înconjurător.

MARIA BUMBU CARAGIA: „Cea mai solicitantă pungă este pentru o sticlă de vin. Mai avem acest model care se folosește la fel în domeniu vinicol, doar că este mai largă, mai încăpătoare și are mesajul „Din Moldova cu Dragoste”.

Primul client a fost de la medicină, iar comanda n-a fost una simplă, povestește Maria.

MARIA BUMBU CARAGIA: „Era vorba despre o inscripție pe care să o generezi medicilor, nu era atât de ciudată, după cât era mai complicat, mai greu, pentru că eram în perioada de pandemie, mesajele de susținere erau necesare, dar nu își aveau locul.”

„Ne aflăm în secția de producere. Acesta ar fi al doilea proces care are loc în fabricarea genților, decuparea lor la utilajul de laser, cu ajutorul lui putem obține forme diverse și frumoase. Aici are loc personalizarea sau printarea, este o altă etapă”.

Ultima etapă este împachetarea. Capacitatea de producere este de 250 de pungi pe zi. La doar două săptămâni de la lansarea afacerii, familia Bumbu lucrează deja la comenzi care vor pleca în România. Totodată, se duc tratative cu clienți din Franța și Italia.

MARIA BUMBU CARAGIA: „Această pungă are în jur de 18 cm, la preț ar ajunge la 80 de lei, dacă vorbim despre un ambalaj mai mare, să încap o sticlă de vin și o cutie de ciocolată ar fi această pungă, care este și cea mai scumpă, ajunge la 87 de lei”.

Noul brand Woodbag a fost lansat pe 4 iulie, chiar de ziua internațională a torbelor ecologice.

CategoriesUncategorized

Visele întotdeauna se realizează! Iar pentru că ne-am dorit mai mult am obținut primul WOODBAG…

Maria B.

Aici suntem NOI! De aici am ne-am pornit la drum…

Imaginează-ți cum e să transformi o cutie pentru două sicle de vin într-o pungă decorativă pentru cadouri care să dea valoare unui produs și să emane emoții fabuloase celor apropiați! Suntem pasionați de lucrurile frumoase și deosebite iar datorită acestui fapt, mereu am întâmpinat dificultate în alegerea unui ambalaj unic și neapărat rezistent. De la gând până la vis realizat au trecut 9 ani de experiență frumoasă dintre care doi din ei, în domeniul decorațiunilor personalizate. Am analizat sute de idei, sute de produse pe care noi le putem realiza. Am înțeles că la nivel tehnologic avem absolut toate resursele de a fabrica ceva ce ne dorim atât de mult. Totuși…. încă nu rămânea în sufletul nostru nici un produs.

Scâteia a venit nu când am vrut noi, dar când i-o fi venit momentul!

Timp de două săptămâni a apărut primul woodbag #Nr.2!!!

Pe 4 iulie, de ziua Torbelor Eco, ora 9:00(atunci când a început și ziua de lucru) am LANSAT prima colecție, cu numele AUTENTIC. E dedicată ei… țărișoarei noastre dragi, MOLDOVA!

ACUM, ne bucurăm de zâmbetul clienților noștri și dorința de a le lua pe întreaga planetă!

Noi vrem să facem cunoștință și să ne spui, care este cel mai mare vis al tău?!

Cu dragoste multă, Maria și Mihai Bumbu!